English version of this page

Sally Haslanger

Sally Haslanger kreeres til ?resdoktor ved Universitetet i Oslo.

Portrettfoto av Sally Haslanger
Foto: Jon Sachs

Sally Haslanger er Ford Professor of Philosophy and Women's & Gender Studies ved Massachusetts Institute of Technology (MIT). Hun har bidratt sterkt til ? ?ke kunnskapen om sosial konstruksjon av identitet, og har dermed kastet lys p? hva som gj?r at vi forst?r verden som best?ende av for eksempel menn og kvinner, eller av ulike raser. 

Hun oppfordrer oss til ? tenke p? hvordan vi bruker begrepene, om de er riktige og nyttige, eller kun uttrykk for ideologi. Hun har bidratt til ? grunnlegge en ny og innflytelsesrik retning innen filosofi – conceptual engineering – som ser p? hvordan vi kan forbedre begrepene v?re.

Haslanger er internasjonalt anerkjent gjennom sitt omfattende filosofiske arbeid, og er med i redaksjonen for en rekke fagtidsskrifter. Hun har gitt et stort antall gjesteforelesninger, og er utpekt som neste ?rs Tanner foreleser ved University of Michigan. 

Hun har blitt tildelt et Guggenheim fellowship, er medlem av the American Academy of Arts and Sciences, og hun ga Den ?rlige Examen Philosophicum-forelesningen i 2019. En av hennes tekster er p? Exphil-pensum.

 

Om UiOs ?resdoktorgrad

UiOs ?resdoktorgrad (doctor honoris causa) gis til fremtredende akademikere. En ?resdoktorgrad tildeles uten at kandidaten har forsvart en avhandling i disputas. 

UiO har hatt rett til ? utnevne ?resdoktorer siden 1824, og utnevnelsen skjer som regel hvert tredje ?r. 

?resdoktorene kreeres p? UiOs ?rsfest 2. september. 

See alle ?resdoktorer som kreeres i 2024

Publisert 16. feb. 2024 11:20 - Sist endret 16. feb. 2024 11:20